BIG BELL

Beer & More

Varázslat, álomvilág, jókedv, szórakozás, finom ételek. Ilyennek szerették a pécsiek a Big Bellt. 

Az ikonikus western étterem 1996-ban nyitott és az óta írók, celebek, politikusok, zenészek, hölgyek és urak ezreit szórakoztatta zenekaraival, dekadens varázsával. Ropogós damaszt terítőivel és isteni fogásaival a színpadon fellépő legnépszerűbb zenekaraival város legvagányabb táncolni szerető vendégkörét vonzotta magához, akik számára a Big Bell egyet jelentett a nyitottsággal, a hedonizmussal és a vidám életérzéssel

Kovács Rudolf

tulajdonos

A múlt tisztelete mellett az eltelt 25 év szükségessé tette a megújulást, újjászületést. Mint ahogy elődeim is fontosnak tartották az újításokat, most én is hozzá teszek-elveszek, elvarázslom a házat.

A Big Bell megújulása közben fontosnak tartottam a galérián megtartani a már megszokott western hangulatot miközben az alsó szinten törekedtem a lendületes felfrissülésre. Az Új Big Bell eleganciájával, könnyed sármjával, nyitottságával, sikkes, szexi, kozmopolita életérzést sugároz, miközben vendégeim testközelből figyelhetik a látvány sörfőzdét akár működés közben.

A Big Bell nagy családja különleges emberekből áll, ők a lokálpatrióta vendégeink, utazók, filmsztárok és sármos főpincérek, művészek, mosolygós bártenderek és sokan mások. Vagányság, érzékenység, rockandroll és hedonizmus minden porcikánkban. Napról napra találkozunk, mosolygunk, sírunk vagy nevetünk, megbeszéljük az élet dolgait és közösen megteremetjük az élményt, amely oly sok éve egybeforrt a Big Bell-el.

ÉTLAP

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

A máshol megszokott, hagyományos éttermi ételeket már többen unják és vágynak valami új, egyszerűbb és megfizethetőbb kínálatra. Hiteles, érthető, vagány bisztrószendvicseket készítünk nektek. Kitűnő, friss alapanyagok, őszinte érdeklődés és érző szív: nagyjából ennyi kell egy szuper konyhához. Minden szendvicsnek, bátornak és magabiztosnak és kiforrottnak kell lennie, mint egy eltökélt szerelmesnek. Ez sikerünk titka.

Itallap

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

sörkert

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

A sörkert a hétköznapok és hétvégék apró csodája: nincs benne semmi bonyolult, mégis lehetetlen találni másik igazi, helyben készült, friss sört mérő, hangulatos sörkertet Pécsen. Amikor megkezdtük Pécs első éttermi látvány sörfőzdéjét építeni, kézenfekvő volt, hogy a sörkert is újra megnyissa kapuit. Egy jó sörkert feltétele a jó sör, hiszen fontos, hogy ne csak a szomjunkat oltsuk valami kukoricagrízes sörgyári akármivel, hanem élményt is adjon az a sörital. Az önkiszolgáló rendszerben működő sörkert 50-60 vendég befogadására ad lehetőséget, mindig friss helyben készült craft sört kínálva vendégeinek.

Az étel nem volt feltétel, hiszen mindent azért mi se akarhatunk, miért akarnánk egy bisztrót. Na, jó, de azért a jó sör mellé megjön az étvágy is, ezért a klasszikus sörkorcsolyáknál keményebb, mindig változó túlélő kínálattal felkészültünk.

További feltétel volt a levegős tér, fák meg az árnyék. A levegős tér adott volt, nem szerettünk volna valami zsúfolt tömegitatást megvalósítani, így csak 50-60 főt tudunk egyszerre vendégül látni.

A fákkal viszont bajban voltunk! Mint ahogy Micimackó, mi is összeszedtük minden erőnket, hogy gondoljunk valamire: gondolj, gondolj, gondolj…. Heuréka, hát persze, mi sem volt kézenfekvőbb, mint a legegyszerűbb megoldás, az illatos komló növény. Be is szereztük a legjobb aroma komlótöveket és befuttatjuk vele a sörkertet, hogy néhány év múlva tökéletes árnyékot adjon vendégeinknek.

Ezek után azt hiszem, semmi akadálya, hogy vendégül lássuk a SMITH SÖRKERT-ben.

sörüzem

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

A sörfőzde 2018-ban jött létre, jogi és gazdasági szempontból függetlenül bármely nagyüzemi sörgyártól, 100%-os Magyar tulajdonú magáncégként, pécsi székhellyel, a Magyar Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének és a helyi kamarának tagjaként, az érvényben lévő EU-szabályozásnak megfelelően (Council Directive 92/83/EEC) évi 200 ezer hektoliter/év alatt termelő üzemként, kisüzemi sörfőzdének tekintjük magunkat.  

Szeretem a sört! Így érthető, hogy a helyi sörfőzdében készített minőségi termék előállítása régi álmom volt, de az álomtól a megvalósításig nagy utat jártam be.

 

Az álmokon túl még szükség volt a Big Bell vendégkörére, a csodálatos és páratlan mediterrán pécsi klímára, a Mecsek árnyékára és a Zsolnay domb védelmére valamint kristálytiszta karsztvízre és nem utolsó sorban rátok, pécsi sörkedvelőkre.

Iskolai (Borászati szakiskola, Corvinus egyetem, élelmiszermérnök szak, sör és szeszipai szakirány) és gyakorlati (Badacsonyi Sipos Borház, Etyeki sör manufaktúra, Zirci Apátsági manufaktúra) tapasztalataimra alapozva hiszem, hogy a 2018-ban a Lexingtoni (U.S.A.) kisüzemi sörversenyen megszerzett arany és egy ezüstérmemet a Big Bell sörökkel tovább tudom                gyarapítani.                                                                             

Kovács Krisztián

serfőző mester

sörüzem alapanyagok

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

Árpa, komló, fűszerek, élesztő, víz

Főzeteinket a hagyományos belga (saison, blanche) és a Brit sörök (IPA, APA és stout) inspirálták.

Termékeink kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak, adalékanyagok, stabilizátorok hozzáadott szén-dioxid és tartósítószerek nélkül.

Különböző fajtájú árpamalátát, Bácskai, Aroma, Robusta, CTZ, Chinook, Cascade, Centennial komlókat, illetve többféle nyers vagy malátabúzát használunk,

Aromaként igazi fűszernövényekkel dolgozunk, bergamottot és koriandert, feketeborsot, gyömbért, virágokat és kender leveleket, narancshéjat és igazi mézet tartalmaznak az italaink.

Természetesen az élesztő csodálatos és titokzatos munkája a mi söreink gyártásából sem maradhat ki, hogy még több örömünket leljük a világ legrégebbi italának ivásakor.

Söreinkhez kiemelkedően jó minőségű, kristálytiszta, a magyar és uniós előírásoknak egyaránt megfelelő vizet használunk fel, amely nagymértékben felszín alatti vízbázisból származó I. osztályú karsztvizet tartalmaz.

Ez a karsztvíz a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet védett természeti területétől hosszú utat tesz meg a Tettye-forrás védett, mintegy 14 km2 vízgyűjtő területéig, amely Pécs városának legbővízübb forrása.

A vízrendszer méretének nagyságát jól érzékelteti, hogy a légvonalban több mint 4,5 km-es utat a víz 9 nap alatt teszi meg, miközben a karsztvidék a Mecsek számos forrását is táplálja, így a Petőfi, Kánya, Mariska, Vízfő, Kismélyvölgyi, Széchenyi, Szent János, Feketekő, Kantavári forrásokat.

Speciális, több lépcsős fizikai szűrés és optimális mértékű lágyítás után válik a sörfőzéshez felhasználhatóvá a víz, melynek értékeit a helyi vízszolgáltatóval egyetemben rendszeresen ellenőrzünk.

sörüzem technológia

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

Minőségi termékeket előállító, kisüzemi sörfőzdeként, mi is alapvető értékként kezeljük IV. Vilmos Bajor herceg által 1516-ban, a sörgyártásról hozott rendeletét (Reinheitsgebot), melyet a lelkes sörfogyasztó „Bajor Tisztasági Törvény” vagy egyszerűbben „Sör törvény”-ként ismerhet. Ugyan a nagy sörgyárak nyomására az Európai Unió Bírósága 1987-ben született döntése értelmében visszavonta a mindaddig élő rendeletet, hogy áraikat az olcsóbb alapanyagok (kukorica), adalékok használatával alacsonyabbá tegyék, de a kisüzemi sörfőzdék még mindig a Bajor törvényt tartják irányadónak.

Söreink igazán kisüzemi, népszerű nevén kézműves termékek, hiszen..

 • az érlelő térben nem látsz óriási, nálunk magasabb tartályokat, terem méretű üstöket, automata gépsorokat
 • mi mindent a kezünkkel mozgatunk, pakolunk, mosunk, címkézünk és töltünk
 • minket bármikor megtaláltok, felhívhattok és körül is nézhettek nálunk
 • mi igyekszünk a lehető legtermészetesebb módon készíteni söreinket, tiszteletben tartva a nyersanyagokat és a főzetet, hogy minél kevesebb ponton okozzunk íztörést, így ahol csak lehet, gravitációs eljárással mozgatjuk a sörlevet, és csak szükség esetén használunk gépi szivattyúkat
 • a természetesebb, friss ízhatás érdekében söreinket nem hőkezeljük, nem pasztörizáljuk!
 • a durva szűrés helyett egy kímélő eljárást alkalmazunk, söreinket kovaföld rétegen keresztül szűrjük át
 • a gyártási folyamat főbb szakaszaiban laborszintű ellenőrzést végzünk illetve a kész termékeinket akkreditált kémiai sör minőség vizsgálati laboratóriumban minősítjük.

Termékeink gyártása során a minőség mellett kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniára és a termékeink biztonságára.

Sörfőzdénkben HACCP élelmiszer biztonsági rendszer került kiépítésre, mellyel szeretnénk biztosítani, hogy tevékenységünket szervezetten, a lehető legmagasabb szinten végezzük, fogyasztóink elvárásaink megfelelően.

A gyártási folyamataink során biztosítjuk a megfelelő higiéniát, üzemi környezetet és gyártási gyakorlatot, folyamatosan azonosítjuk, értékeljük és kezeljük a lehetséges veszélyeket.

Kizárólag élelmiszerbiztonsági tanúsítványokkal rendelkező nyersanyagokat- alapanyagokat használunk fel.

sörüzem termékeink

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

VILÁGOS-FELSŐERJESZTÉSŰ - ALE TÍPUSÚ HÁZI SÖR

Fajsúly (OG)/térfogatsúly:

Fajsúly (OG)/BRIX:

Végső fajsúly (FG)/térfogatsúly

Végső fajsúly (FG)/BRIX

Alkohol %:

IBU (Keserűség):

SRM (Szín):

EBC:

Kész sör mennyisége:

Kihozatal %:

Palackozás:                     1 l, barna PET palack, aranyszínű csavarzárral, címkézve

1 eladási egység:           6 db, 1 l, barna PET palack, zsugorfóliázva

Palackozás:                     1,5 l, barna PET palack, aranyszínű csavarzárral, címkézve

1 eladási egység:           6 db, 1 l, barna PET palack, zsugorfóliázva

Palackozás:                     0,5 l, barna üveg palack, aranyszínű koronazárral, címkézve

1 eladási egység:           6 db, 0,5 l, barna üveg palack, zsugorfóliázva

VILÁGOS-ALSÓ ERJESZTÉSŰ-BARNA TÍPUSÚ HÁZI SÖR

Fajsúly (OG)/térfogatsúly:

Fajsúly (OG)/BRIX:

Végső fajsúly (FG)/térfogatsúly

Végső fajsúly (FG)/BRIX

Alkohol %:

IBU (Keserűség):

SRM (Szín):

EBC:

Kész sör mennyisége:

Kihozatal %:

Palackozás:                     1 l, barna PET palack, aranyszínű csavarzárral, címkézve

1 eladási egység:           6 db, 1 l, barna PET palack, zsugorfóliázva

Palackozás:                     1,5 l, barna PET palack, aranyszínű csavarzárral, címkézve

1 eladási egység:           6 db, 1 l, barna PET palack, zsugorfóliázva

Palackozás:                     0,5 l, barna üveg palack, aranyszínű koronazárral, címkézve

1 eladási egység:           6 db, 0,5 l, barna üveg palack, zsugorfóliázva

viszonteladóknak

Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

Legyél Te is a viszonteladónk!

Ha továbbértékesítés céljából vásárolná meg a termékeinket, akkor olvassa tovább.

 • Étterem, söröző,  szórakozóhely, pub tulajdonos?
 • ÁBC-t, kisboltot, vegyesboltot üzemeltet?
 • Szeretné minőségi pécsi házi sörökkel színesíteni kínálatát?
 • Esetleg szeretne saját nevével ellátott sört kínálni vendégeinek, vásárlóinak?
 • Fontos az Ön számára a pécsi helyi értékek, a megbízhatóságés a közelben lévő gyártás?

Ha szeretné megkóstolni termékeinket, és részletesen megismerni a lehetőségeket, akkor küldjön most egy üzenetet a telefonszámával a rendeles@bigbellbeer.hu-ra, és rövidesen keresni fogjuk Önt.

sales@smithbeer.hu