sörüzem

BIG BELL
Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

A sörfőzde 2018-ban jött létre, jogi és gazdasági szempontból függetlenül bármely nagyüzemi sörgyártól, 100%-os Magyar tulajdonú magáncégként, pécsi székhellyel, a Magyar Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének és a helyi kamarának tagjaként, az érvényben lévő EU-szabályozásnak megfelelően (Council Directive 92/83/EEC) évi 200 ezer hektoliter/év alatt termelő üzemként, kisüzemi sörfőzdének tekintjük magunkat.  

Szeretem a sört! Így érthető, hogy a helyi sörfőzdében készített minőségi termék előállítása régi álmom volt, de az álomtól a megvalósításig nagy utat jártam be.

Az álmokon túl még szükség volt a Big Bell vendégkörére, a csodálatos és páratlan mediterrán pécsi klímára, a Mecsek árnyékára és a Zsolnay domb védelmére valamint kristálytiszta karsztvízre és nem utolsó sorban rátok, pécsi sörkedvelőkre.

Iskolai (Borászati szakiskola, Corvinus egyetem, élelmiszermérnök szak, sör és szeszipai szakirány) és gyakorlati (Badacsonyi Sipos Borház, Etyeki sör manufaktúra, Zirci Apátsági manufaktúra) tapasztalataimra alapozva hiszem, hogy a 2018-ban a Lexingtoni (U.S.A.) kisüzemi sörversenyen megszerzett arany és egy ezüstérmemet a Big Bell sörökkel tovább tudom gyarapítani.                                                                             

Kovács Krisztián

serfőző mester