sörkert

BIG BELL
Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

A sörkert a hétköznapok és hétvégék apró csodája: nincs benne semmi bonyolult, mégis lehetetlen találni másik igazi, helyben készült, friss sört mérő, hangulatos sörkertet Pécsen. Amikor megkezdtük Pécs első éttermi látvány sörfőzdéjét építeni, kézenfekvő volt, hogy a sörkert is újra megnyissa kapuit. Egy jó sörkert feltétele a jó sör, hiszen fontos, hogy ne csak a szomjunkat oltsuk valami kukoricagrízes sörgyári akármivel, hanem élményt is adjon az a sörital. Az önkiszolgáló rendszerben működő sörkert 50-60 vendég befogadására ad lehetőséget, mindig friss helyben készült craft sört kínálva vendégeinek.

Az étel nem volt feltétel, hiszen mindent azért mi se akarhatunk, miért akarnánk egy bisztrót. Na, jó, de azért a jó sör mellé megjön az étvágy is, ezért a klasszikus sörkorcsolyáknál keményebb, mindig változó túlélő kínálattal felkészültünk.

További feltétel volt a levegős tér, fák meg az árnyék. A levegős tér adott volt, nem szerettünk volna valami zsúfolt tömegitatást megvalósítani, így csak 50-60 főt tudunk egyszerre vendégül látni.

A fákkal viszont bajban voltunk! Mint ahogy Micimackó, mi is összeszedtük minden erőnket, hogy gondoljunk valamire: gondolj, gondolj, gondolj…. Heuréka, hát persze, mi sem volt kézenfekvőbb, mint a legegyszerűbb megoldás, az illatos komló növény. Be is szereztük a legjobb aroma komlótöveket és befuttatjuk vele a sörkertet, hogy néhány év múlva tökéletes árnyékot adjon vendégeinknek.

Ezek után azt hiszem, semmi akadálya, hogy vendégül lássuk a SMITH SÖRKERT-ben.