sörüzem alapanyagok

BIG BELL
Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

ALAPANYAGOK

Árpa, komló, fűszerek, élesztő

Főzeteinket a hagyományos belga (saison, blanche) és a Brit sörök (IPA, APA és stout) inspirálták.

Termékeink kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak, adalékanyagok, stabilizátorok hozzáadott szén-dioxid és tartósítószerek nélkül.

Különböző fajtájú árpamalátát, Bácskai, Aroma, Robusta, CTZ, Chinook, Cascade, Centennial komlókat, illetve többféle nyers vagy malátabúzát használunk,

Aromaként igazi fűszernövényekkel dolgozunk, bergamottot és koriandert, feketeborsot, gyömbért, virágokat és kender leveleket, narancshéjat és igazi mézet tartalmaznak az italaink.

Természetesen az élesztő csodálatos és titokzatos munkája a mi söreink gyártásából sem maradhat ki, hogy még több örömünket leljük a világ legrégebbi italának ivásakor.

VÍZ

Söreinkhez kiemelkedően jó minőségű, kristálytiszta, a magyar és uniós előírásoknak egyaránt megfelelő vizet használunk fel, amely nagymértékben felszín alatti vízbázisból származó I. osztályú karsztvizet tartalmaz.

Ez a karsztvíz a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet védett természeti területétől hosszú utat tesz meg a Tettye-forrás védett, mintegy 14 km2 vízgyűjtő területéig, amely Pécs városának legbővízübb forrása.

A vízrendszer méretének nagyságát jól érzékelteti, hogy a légvonalban több mint 4,5 km-es utat a víz 9 nap alatt teszi meg, miközben a karsztvidék a Mecsek számos forrását is táplálja, így a Petőfi, Kánya, Mariska, Vízfő, Kismélyvölgyi, Széchenyi, Szent János, Feketekő, Kantavári forrásokat.

Speciális, több lépcsős fizikai szűrés és optimális mértékű lágyítás után válik a sörfőzéshez felhasználhatóvá a víz, melynek értékeit a helyi vízszolgáltatóval egyetemben rendszeresen ellenőrzünk.

VIZSGÁLATI EREDMÉNYEK (2020.10.19)