sörüzem technológia

BIG BELL
Previous
Next
BIG BELL

Beer & More

Minőségi termékeket előállító, kisüzemi sörfőzdeként, mi is alapvető értékként kezeljük IV. Vilmos Bajor herceg által 1516-ban, a sörgyártásról hozott rendeletét (Reinheitsgebot), melyet a lelkes sörfogyasztó „Bajor Tisztasági Törvény” vagy egyszerűbben „Sör törvény”-ként ismerhet. Ugyan a nagy sörgyárak nyomására az Európai Unió Bírósága 1987-ben született döntése értelmében visszavonta a mindaddig élő rendeletet, hogy áraikat az olcsóbb alapanyagok (kukorica), adalékok használatával alacsonyabbá tegyék, de a kisüzemi sörfőzdék még mindig a Bajor törvényt tartják irányadónak.

Söreink igazán kisüzemi, népszerű nevén kézműves termékek, hiszen..

  • az érlelő térben nem látsz óriási, nálunk magasabb tartályokat, terem méretű üstöket, automata gépsorokat
  • mi mindent a kezünkkel mozgatunk, pakolunk, mosunk, címkézünk és töltünk
  • minket bármikor megtaláltok, felhívhattok és körül is nézhettek nálunk
  • mi igyekszünk a lehető legtermészetesebb módon készíteni söreinket, tiszteletben tartva a nyersanyagokat és a főzetet, hogy minél kevesebb ponton okozzunk íztörést, így ahol csak lehet, gravitációs eljárással mozgatjuk a sörlevet, és csak szükség esetén használunk gépi szivattyúkat
  • a természetesebb, friss ízhatás érdekében söreinket nem hőkezeljük, nem pasztörizáljuk!
  • a durva szűrés helyett egy kímélő eljárást alkalmazunk, söreinket kovaföld rétegen keresztül szűrjük át
  • a gyártási folyamat főbb szakaszaiban laborszintű ellenőrzést végzünk illetve a kész termékeinket akkreditált kémiai sör minőség vizsgálati laboratóriumban minősítjük.

Termékeink gyártása során a minőség mellett kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniára és a termékeink biztonságára.

Sörfőzdénkben HACCP élelmiszer biztonsági rendszer került kiépítésre, mellyel szeretnénk biztosítani, hogy tevékenységünket szervezetten, a lehető legmagasabb szinten végezzük, fogyasztóink elvárásaink megfelelően.

A gyártási folyamataink során biztosítjuk a megfelelő higiéniát, üzemi környezetet és gyártási gyakorlatot, folyamatosan azonosítjuk, értékeljük és kezeljük a lehetséges veszélyeket.

Kizárólag élelmiszerbiztonsági tanúsítványokkal rendelkező nyersanyagokat- alapanyagokat használunk fel.